#335
Bli med til Sølvesen Myhre Berntsen Antikviteter i Oslo, hvor vi lærer om hvordan en prissetter kunst og antikviteter. Hvem bestemmer prisen? Hva avgjør prisen? Hva er forskjellen på bruktgjenstander og antikviteter? Og hva er trendene?
Ikke abonnement? Registrer deg her og få ubegrenset tilgang til over 300 kunstprogram + flere gode fordeler hos våre faglig relevante samarbeidspartnere ✔️ Rabatt på kunst, innramming, tegne- og maleutstyr, kreative kurs, design & mer.
Musikk fra Epidemic Sound.
Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Ekslusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.
#284
Samarbeid
#276
#267
#233
Etter å ha intervjuet over 250 kunstnere de siste fire årene begynner jeg å få en god forståelse for hva jobben som profesjonell kunstner faktisk krever. Her får du tre solide råd for hvordan du kan leve av kunsten din. Dette er råd som jeg selv har testet i min virksomhet som kunsthistoriker, frilans kunstformidler og kunstjournalist, og som jeg har positiv erfaring med.
#227
Noen ganger blir det tatt ekstra grep for å gi publikum en unik og annerledes kunstopplevelse. Jeg besøker arkitektkontoret, Manthey Kula, hvor jeg snakker med arkitekt og grunnlegger, Beate Hølmebakk. Kontoret jobber for tiden med det nye Munchmuseet og med Utøya minnested. Hvorfor bruke en arkitekt til en utstilling? Og hva bør du tenke på hvis du skal skape en god kunstopplevese?
#216
Samarbeid
Med en sterk kjærlighet til musikk skaper Pearla Pigao helt unik tekstilkunst som jeg hverken har sett eller hørt tidligere. Med ståltråd vevd inn og binær koding, slipper kunstverkene ut komponert musikk når publikum nærmer seg kunsten. Jo flere mennesker som beveger seg nær flaten, jo høyere tone vil man skape sammen.
#209
Bli med inn i studio til Kristina D. Aas, hvor hun tar tekstilkunst til et nytt nivå med moderne teknologi. Kunsthistorisk sett er digitalvev en ny vevteknikk. Derfor skaper teknikken også et helt eget kunstuttrykk i vevekunsten som er unikt for det 21.århundret. Hvorfor og hvordan bruker Aas digitalvev?
#204
Bli med hjem til Ahmed Umar, en norsk-sudansk kunstner som skiller seg ut i norsk samtidskunstscene. Umar har fått mye medieomtale de siste årene og stilt ut hos en rekke anerkjente aktører i kunstfeltet i både inn- og utland. Nå drømmer han om Venezia Biennalen.
#203
Følelser er noe av det viktigste i kunsten og kunsthistorien og er en essensiell del av så og si all kunst som noensinne er blitt skapt. Bli med inn til Kulturhistorisk museum i Oslo for utstillingen "Følelser i Antikken og Det gamle Egypt”, hvor vi kommer tett på flere tusen år gamle originale verk.
#201
Bli med til et nedlagt industribygg i Oslo, hvor kunstner Petter Wang har samlet en rekke kunstnere for showkonseptet Guilty Pleasure, en feiring av kunst, kultur, mote og det gode liv, derav Pleasure. Felles for alle involverte er at de er livsnytere som dyrker estetisk sans. Wang produserer showet sammen med klesmerket Chamber, ved designer Rafael Dunbar.
#197
Bli med inn i studio til Eyvind Solli Andreassen, en av få mannlige norske kunstnere som arbeider med keramikk. Vi lærer om hvordan og hvorfor han bruker en flere tusen år gammel teknikk i kunsten sin, og hører om hans ambisjoner om å opprette et nytt keramikkverksted for nyutdannede kunstnere.
#193
Bli med inn i Sara Korshøj Christensen sitt nye studio i TRAFO Kunstnerhus i Oslo, et av byens vakreste bygg. Nå arbeider hun mot ny utstilling, hvor hun elsker prinsippet med DIY (Do It Yourself) og det uperfekte.
#188
Bli med inn til QB Gallery, et av Norges beste gallerier for samtidskunst, og se utstillingen som skyver galleriet ut av sin egen komfortsone.
#187
Bli med inn i studio til en av Norges fremste og lovende unge kunstnere, Bjørn Båsen. Vi besøkte han i idylliske Eggedal, hvor han bor og arbeider.
#186
Samarbeid
Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 1/2 ser du her.
#185
Samarbeid
Ingen kunstproduksjon, ingen kunst. Men hvor lett er det å finne et atelier? I samarbeid med Oslo Open undersøker jeg kunstnere sin arbeidssituasjon i hovedstaden. Over to episoder får du bli med inn i studio til Ellen Grieg, Anja Carr, Eyvind Solli Andreassen og Espen Iden. Episode 2/2 ser du her.
#183
Samarbeid
Hvordan blir du kunstner i Norge i dag? Vi undersøker ulike utdanningstilbud innen kunst i Norge; fra Videregående til Folkehøyskole til Kunstfagskole og Høyskole. Episoden er laget i et samarbeid med Einar Granum Kunstfagskole.
#167
Bli med til KRAFT i Bergen, hvor kunstner Sigrid Espelien viser 3D-printede verk og VR-briller - begge i leire. Printingen er gjort i et samarbeid med kunstner Arely Amaut.
#164
Hvordan er Ålesund sin kunstscene? Kunzt dykker ned i Ålesund sin kunstscene, hvor vi blir kjent med noen av byens institusjoner og kunstnere. Bli med til Mottaket, et sårt trengt visningsrom for byens kunstnere. Nylig oppholdt forfatter Bjørn Vatne og kunstner Lissette Escobar seg på Mottaket.
#126
Anette Krogstad holdt fremdeles på med masteroppgaven sin på kunsthøyskolen da hun fikk et av de mest juicy oppdrag en kunstner kan få - å lage serviset til Noma i København, en av verdens beste restauranter.
#125
Bli med på Norges eneste festival som mikser mote og kunst, Collective Oslo Fashion Art Festival. Ingeborg Løvlie debuterer også som programleder.
#124
Bli med inn i studio til smedkunstner Marcus Mars, hvor vi ser og lærer om hvordan han skaper sine fantastiske skulpturer i jern.
#115
Samarbeid
Hørt om Outsider Art? Vi møter en av Norges fremste Outsider Art-forkjempere, Simone Ritter, besøker Atelier Noua sin fotobokutstilling og NKNN (Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge) sitt PopUp verksted på Hurtigbåtkaien i Harstad.
#113
Samarbeid
Kunzt blir med på årets Festspillene i Nord-Norge, med over 250 arrangement på én uke. Takk til FNN som sponset denne turen og episodene herfra. I denne episoden dykker vi ned i årets Festspillutstilling med «Institutt for natur og kunst» på Galleri Nord-Norge. Vi prater også med Festspilldirektør, Maria Utsi.
#225
Hos BGE Contemporary er alt av plantegninger, utgravinger og mål skreddersydd for at kunst skal komme best frem til oss som publikum. Bli med inn i et av Norges fineste og beste gallerier for samtidskunst, som Stavanger-basert gründer og eiendomsutvikler, Eli Ertvaag, eier og driver sammen med Kim Brandstrup og Marit Gillespie, som også er eiere av Galleri Brandstrup i Oslo.
#219
Godt nytt år. I denne episoden får du kunstfrontens kommende trender, og la meg bare si: det blir en del politisk ukorrekt i vente. Dette er Kunstprognosen for året 2021.
#215
Det selges mye kunst i Norge og nordmenn er et kunst- og kulturinteressert folk. Men hvor og fra hvem kjøpes kunsten? Få topp ti-listen på de som selger mest kunst i Norge og bli med til tre av aktørene på listen.
#214
Espen Cook flyttet fra Hong Kong til Oslo sommeren 2020 på grunn av opptøyene og virussituasjonen. I Hong Kong levde han av å fikse fester og dj’e. For han holdt det med åtte år, men hvordan er den nye hverdagen som multikunstner og kunststudent i hovedstaden?
#208
Bli med til Sandnes bibliotek og deres Artotek, hvor de tilbyr gratis utlån av kunst til byens innbyggere. Hva er et artotek? Hvordan gjøres utlånet i praksis? Og hva med forsikring av kunsten? Artoteket er et samarbeid mellom Sandnes bibliotek og Sandnes kommune om å gjøre deler av kommunens kunstsamling tilgjengelig for byens innbyggere.
#200
Bli med inn i studio til Håkon Bleken, en av Norges desidert største nålevende kunstner. Vi snakker om nye prosjekter, teknikker, gatekunst, Korona og savnet etter å reise.
#192
Bli med inn i studio til Calina Pandele Yttredal, en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling. Vi snakker om lys og mørke, farger, offentlige utsmykninger og Korona.
#191
Lær om den kanskje mest folkelige kunsten og som finnes overalt i hverdagen - illustrasjoner. Hvordan kan illustrasjoner bidra til å løfte en tekst eller et budskap? Hvilken styrke ligger i illustrasjoner?
#166
Bli med inn i stor utstilling med Edvard Munchs (1863-1944) verk hos KODE. Munch er en av de største kunstnere i norsk kunsthistorie. Verkene som vises har sjelden eller aldri forlatt Nasjonalmuseet og Munchmuseet - før nå. Den muligheten griper KODE for alt det er verdt.
#160
Samarbeid
Med to tomme hender kom tsjekkiske Zdenka Rusova til Norge i 1968. Tyve år senere ble hun den første kvinnelige rektoren ved Statens Kunstakademi i Oslo, nå Kunsthøyskolen i Oslo. I dag ansees hun for å være en av Norges mest anerkjente og erfarne grafikere.
#128
Se når Tom Kosmo laget kunst av Kunzt-Silje. Verket er nå en del av en privat kunstsamling i Bergen. Tom sin kunst er også kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Oslo og KODE Museene i Bergen, for å nevne noen.
#127
Samarbeid
Bli med på kunstbiennalen Trondheim Open 2018 i Trondheim.
#118
Bli med inn i studio til kunstner Silje Heggren. Hun har vært fascinert av evighetsmaskiner i 16 år.
#53
Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 1/5.
#277
Samarbeid
#231
I hele mars måned har Kunzt vært så heldig å ha med to praktikanter fra kunsthistoriestudiet ved Universitetet i Oslo, som en del av utdanningen deres. Praksisoppholdet gir studiepoeng og er støttet av Lånekassen. I tillegg til at de har fått se og lære om litt av alt hva det innebærer å drive denne kanalen, så har de også fått i oppgave å lage sin helt egen video om en utstilling de har valgt selv. De hadde aldri før laget videokritikk fra A-Å og de hadde aldri før formidlet kunst på video. Nå er disse to versjonene klippet sammen til én episode på Kunzt.no.
Bli med inn til Peder Lund i Oslo, hvor Fride Jensen og Linn Hestnes tar oss med gjennom utstillingen til den verdensberømte amerikanske kunstneren, Paul McCarthy. Verkene har aldri før blitt vist til offentligheten. Liker Jensen og Hestnes det de ser? Fungerer utstillingen godt? Og hva tenker de om praksisoppholdet og det å formidle kunst i videoformatet?
#230
Bli med inn i studio til Javier Barrios, en av omtrent 60 kunstnere som utsmykker Kjell Inge Røkkes forskningsskip, REV Ocean - et omfattende og banebrytende skip innen havforskning og havforsuring. Barrios er spesielt opptatt av kunst i offentlig rom, vitenskap og teknologi, hvor han eksperimenterer med lys og filtre ellers bruk i datamaskiner og mobiltelefoner for å skape unike kunstverk.
#222
Samarbeid
Hvert år reise flere tusen nordmenn utenlands for å ta sin utdannelse. Men hvordan er det å studere kunst i utlandet? Og hvordan går du frem hvis du ønsker å studere kunst i utlandet?
#211
Samarbeid
Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?
I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter vi to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Vi møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.
#207
Bli med inn i studio til Fredrik Raddum. Han skaper kunst som er direkte gøy å se på samtidig som det ligger et alvor i bunn. Det er denne balansen som jeg beundrer i Raddums kunstnerskap. Nå jobber han mot ny utstilling hos Galleri Brandstrup i Oslo, hvor vi får bli med i innspurten.
#198
Bli med inn i Vebjørn Sand og Eimund Sand sitt «Roseslott» - et omfattende kunstprosjekt på toppen av Holmenkollen som forteller historien om okkupasjonen og frigjøringen av Norge under andre verdenskrig. Prosjektet formidler også de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Vi ble med i innspurten før den store åpningen juni 2020.
#169
Bli med inn i studio til Håkon Fagerås, en av Norges fremste billedhuggere og en av få norske kunstnere som arbeider med marmor - et av verdens mest kostbare og tidkrevende materialer en kunstner kan arbeide med.
#150
Gustav Vigeland (1869-1943) er Norges største billedhugger, og i 2019 hadde han fylt 150 år. Vi blir kjent med mannen bak store og berømte verk som Monolitten i Vigelandsparken, "Tiggerne" og "Sinnataggen".
#65
Bli med inn i studio til tyske Lea Pagenkemper. Hun dro til Leinesfjord i Nord-Norge for å studere norsk sollys i regi TARE Steigen Air Kunstneropphold. Nå er hun tilbake i studio i Berlin, hvor hun lager kunst inspirert av oppholdet.
#57
Bli med til New York for å bli kjent med byens kunstscene. Vi har også med kurator og gallerist, Kenneth G. Wikdahl. Episode 5/5.
#5
Bli med til Kobie Nel sin utstilling "Of her face I have only a feeling that it appeared heavy" hos Tag Team Studio.